Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Veiligheidscontainers voor opslag en vervoer

10 maart 2022
Poetsdoeken
Mewa-veiligheidscontainers zijn stapelbaar en kunnen op palletten worden geplaatst. Tegelijker-tijd zijn ze dankzij de geïntegreerde wielen en handgrepen eenvoudig verrolbaar.

Poetsdoeken houden de meest uiteenlopende branches netjes. Ze komen dan ook met een verscheidenheid aan stoffen en gevaarlijke materialen in contact. Om ze te kunnen recycleren moeten de doeken na gebruik onder welomschreven veiligheidsvoorwaarden worden verzameld, opgeslagen en vervoerd. Textiel dat is geïmpregneerd met oliën, vetten of oplossingen kan namelijk onder ongunstige omstandigheden vanzelf warm worden of ontbranden.

Veilig omgaan met poetsdoeken

De gecertificeerde "SaCon"-veiligheidscontainers vormen daarom een integraal onderdeel van het poetsdoeksysteem in onze Mewa-textielsharing: zij zorgen voor een veilige verwerking van de vuile doeken. De SaCon is daartoe door de TÜV getest volgens de internationale eisen van de ADR-regelgeving en door BAM goedgekeurd als verpakking van gevaarlijke stoffen. Daarvoor zijn naast tests om na te gaan of de containers een val van op grote hoogte ongeschonden kunnen doorstaan, ook een stapeldruktest en een test op de juiste wanddikte uitgevoerd. De container wordt ook regelmatig intern op conformiteit gecontroleerd. Externe organisaties zien hierop toe.

Veilig, duurzaam en recycleerbaar

De veiligheidscontainers zijn stapelbaar en kunnen op palletten worden geplaatst. Tegelijkertijd zijn ze dankzij de geïntegreerde wielen en handgrepen eenvoudig verrolbaar. Het extra aangeboden vergrendelingssysteem "SaCon-fix" - een GS-gecertificeerd beveiligingssysteem met EG-typekeuringscertificaat - heeft een voetpedaal om deksels makkelijk te openen. Een automatisch hefsysteem zorgt ervoor dat het deksel vanzelf sluit, waarbij de luchtdichte afsluiting voorkomt dat er brand ontstaat. "De containers zijn gemaakt van de kunststof HDPE, dat als bijzonder veilig en resistent wordt beschouwd", benadrukt Michael Ballermann, hoofd technische dienst bij Mewa. "Ze zijn ook lichter dan metalen containers - en dus ergonomischer."

De veiligheidscontainers zijn verkrijgbaar in twee versies: als SaCon en als SaCon antistatisch, die geschikt is voor explosieveilige ruimten en wordt aanbevolen wanneer oplosmiddelen met een vlampunt lager dan 55 °C worden gebruikt. Zij worden geproduceerd door RS Kunststoff, een dochteronderneming van de Mewa Groep. Alle SaCon-containers worden regelmatig getest op hun blijvende bruikbaarheid en hebben een maximale gebruiksduur overeenkomstig het ADR. Daarna worden ze op milieuvriendelijke wijze gerecycleerd door gecertificeerde bedrijven.


Michael Ballermann

hoofd technische dienst bij Mewa

"De containers zijn gemaakt van de kunststof HDPE, dat als bijzonder veilig en resistent wordt beschouwd. Ze zijn ook lichter dan metalen containers - en dus ergonomischer."


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht