Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken

Mewa is een familiebedrijf –

en pionier op het gebied van duurzame textielservice in Europa

en pionier op het gebied van duurzame textielservice in Europa

196.000Bedrijven in heel Europa gebruiken onze services

Innovatiemotor – sinds 1908

Wij bieden onze klanten de technische en logistieke knowhow van een wereldspeler, maar ook de nabijheid en het vertrouwen van een traditioneel regionaal bedrijf.

vestigingen in 14 landen vormen het internationale netwerk van Mewa.

47

medewerkers zorgen voor betrouwbare service en duurzame ideeën

5.700


Duurzaamheid bepaalt hoe we werken - sinds 1908

Gebruiken in plaats van bezitten: Onze klanten vertrouwen op Mewa's full-service voor werkkleding en poetsdoeken – een door en door duurzaam bedrijfsmodel. Want ook in Operations stelt Mewa normen voor milieubescherming en behoud van hulpbronnen.

01Waterbesparend

Om het milieu te ontzien, hebben wij ons eigen wasproces ontwikkeld met speciale doseer- en regelsystemen en hebben wij onze eigen afvalwaterbehandelingssystemen geïnstalleerd in onze vestigingen met wasserij. Door onze cascadetechniek wordt het waswater bovendien vaak hergebruikt. In vergelijking met standaard huishoudelijke wasprocessen slagen wij er dus in het waterverbruik en de impact op het milieu aanzienlijk te verminderen.

Waterbesparing van maar liefst

50 %

Impact op het milieu gereduceerd met

85 %

02Afvalwaterzuivering

Reeds in 1975 nam MEWA de eerste zelf ontwikkelde installatie voor afvalwaterverwerking in gebruik.

Mewa bereikt bij de afvalwaterzuivering een percentage van

99,8 %

03Behoud van natuurlijke hulpbronnen

Om afval op de lange termijn te verminderen, bewaren wij ons textiel in herbruikbare verpakkingen - dit bespaart grondstoffen en beschermt het milieu. Maar dat is nog niet alles.

Hergebruik van een Mewatex-poetsdoek tot

50 keer

Besparing van afval per jaar

85.000 t


Het voelt goed om duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Wat tegenwoordig als een megatrend wordt beschouwd, is bij Mewa al meer dan 110 jaar aan de orde van de dag: Wij ontwerpen onze interne processen zo dat ze even duurzaam zijn als ons bedrijfsmodel zelf, en wij werken er voortdurend aan om op dit gebied nog beter te worden.

01 / 04

Het is ons doel om de distributie volledig klimaatneutraal uit te voeren. Met duurzame mobiliteitsconcepten zoals de eerste vrachtwagens die op waterstof rijden in de sector en het gebruik van elektrische hubs en cargofietsen in Berlijn en Hamburg slaan wij nieuwe wegen in op het gebied van distributie. En dit is nog maar het begin.


Langetermijndenken, bewust handelen

Dat doen wij. Voor de mensen die we van commercieel textiel voorzien. Voor de mensen die met ons werken. En voor de plaatsen en gemeenschappen waar onze vestigingen zich overal in Europa bevinden.

01Eerlijke werkgever

Als eigenaars van een op een rijke traditie gestoeld familiebedrijf is het voor ons van groot belang dat onze medewerkers, waar en hoe ze ook voor Mewa werkzaam zijn, zingeving, tevredenheid en waardering ervaren in hun werk.

Meer informatie over een carrière bij Mewa

02Regionale betrokkenheid

We zien onszelf als een onderdeel van een gemeenschap, waarvoor we de verantwoordelijkheid dragen. We zijn daarom dan ook betrokken bij veelsoortige sociale en culturele investeringen. Volgens dit principe werken al onze vestigingen - in hun regio en met de mensen die er wonen.

03Bonte diversiteit van waarden

Tolerantie, respect, fair play, menselijkheid, openheid: Dit zijn de waarden die wij als familiebedrijf in ons dragen en waarnaar wij elke dag leven.

04Economische verantwoordelijkheid als basis

Waardegerichte en gezonde groei is voor ons heel belangrijk. Wij hechten veel waarde aan vooruitziende investeringen en herinvesteren de winst consequent.

Mewa en de 1e FSV Mainz 05

Mewa en de 1e FSV Mainz 05
- een gelijkwaardig partnerschap

Mewa en de 1e FSV Mainz 05

Wij delen onze waarden en onze houding en juist daarom zijn wij er trots op de plaats van de traditionele club uit Mainz te mogen noemen.


Weven, wassen, hergebruiken – textielservice sinds 1908.

Innovatieve ideeën en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn de sleutel tot onze duurzame groei. Toen en nu.

Quote Alt
Quote Alt
Quote Alt

De directie van Mewa
Ulrich Schmidt, Bernhard Niklewitz, Michael Kümpfel

Bernhard Niklewitz
Corporate Management (CEO)

Michael Kümpfel
Marketing, Sales & Customer (CCO)

Ulrich Schmidt
Operations (COO)

“We opereren als aanbieder van flexibele oplossingen op het gebied van textielmanagement volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. – Dat is onze belofte. We hebben veel respect voor mens en milieu. – Dat is onze verantwoordelijkheid. We kennen de behoeften van de markt en de eisen van onze klanten. Deze vervullen we met moed, vastberadenheid en een vooruitziende blik. – Dat is onze verplichting.”