Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Veilig en goed zichtbaar werken met de signalisatiekleding van Mewa

16 november 2021
BeroepskledingInnovatie
Dynamic Reflect, voor iedereen die op zoek is naar hogezichtbaarheidskleding met maximale bewegingsvrijheid en flexibiliteit

De herfst staat voor de deur, inclusief donkere en druilerige dagen. Voor iedereen die dan overdag of 's nachts aan het werk is, is signalisatiekleding een must. Textieldienstverlener Mewa biedt goed zichtbare kleding aan die zorgt voor betrouwbare bescherming én die voldoet aan de norm ISO 20471. De verschillende kwalitatieve collecties bieden tal van combinatiemogelijkheden en zijn volledig afgestemd op de wensen en eisen van de drager. Kortom, met de hogezichtbaarheidskleding van Mewa zit je elk seizoen en in alle weersomstandigheden goed.

Optimale zichtbaarheid tijdens donkere dagen

Signalisatiekleding is gecertificeerd volgens de norm voor hoge zichtbaarheidskleding ISO 20471. Stuk voor stuk zorgen deze kledingstukken voor een hoge zichtbaarheid van de drager, bijvoorbeeld met behulp van horizontale en verticale reflecterende strips. Logisch dus dat signalisatiekleding verplicht is in verschillende sectoren en werksituaties, zoals wegenwerken, vuilnisophaling, reddingsoperaties, spoorwegen, ... Maar ook bijvoorbeeld koerierdiensten en arbeiders in de logistieke dienstverlening zijn beter zichtbaar in signalisatiekleding.

Vier gecertificeerde collecties

In het gamma van Mewa vinden we verschillende gecertificeerde collecties terug. Zo is er MEWA Dynamic Reflect, voor iedereen die op zoek is naar hogezichtbaarheidskleding met maximale bewegingsvrijheid en flexibiliteit. De Hi-Vis lijn met speciale signalisatiekleding garandeert dan weer een optimale veiligheid te allen tijde en onder alle lichtomstandigheden. De Multiwear weerbeschermingskleding met signalisatie zorgt ervoor dat medewerkers perfect beschermd én goed zichtbaar zijn. En tot slot is er nog Outdoor Reflect, een mooie aanvulling op de populaire Outdoor collectie met comfortabele, ademende en beschermende hogezichtbaarheidskleding.

Veiligheid en draagcomfort gaan hand in hand

Goede signalisatiekleding koppelt veiligheid en kwaliteit aan duurzaamheid en draagcomfort. De vesten, shirts en broeken van Mewa passen zich perfect aan elke lichaamsbeweging aan. De kleding hindert niet bij buig- en strekbewegingen. Vesten en broeken zijn bovendien voorzien van zakken en lussen, zodat werkgereedschap en andere benodigdheden altijd binnen handbereik zijn. Want alleen wie zich goed voelt in zijn hoge zichtbaarheidsoutfit, zal hem ook consequent dragen.

Full-service systeem

Mewa biedt zijn signalisatiekleding uitsluitend aan in een full-service systeem. Elke medewerker beschikt zo over meerdere outfits die op afgesproken tijdstippen worden opgehaald om ze vakkundig te laten wassen én herstellen. Vieze fluorescerende stoffen en vervaagde reflecterende strepen verminderen de zichtbaarheid en dus ook de veiligheid. Het is daardoor letterlijk van levensbelang dat de signalisatiekleding regelmatig wordt gecontroleerd. En dat is precies wat we bij Mewa doen. Na elke wasbeurt controleren we elk kledingstuk op functionaliteit. Zo bent u er zeker van dat uw signalisatiekleding professioneel en volgens de laatste technieken wordt gerepareerd, zodat de beschermende werking steeds wordt gehandhaafd.


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht