Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Textielsharing in plaats van plastic

3 juni 2021
Innovatie
Herbruikbaar textiel in plaats van plastic wegwerpmateriaal: beschermingsmateriaal voor stuurwielen, autostoelen en -vloeren zit in het textielsharingaanbod van Mewa

Bij onderhouds- of herstellingswerkzaamheden wordt met beschermhoezen of -matten vermeden dat de stoelen, het stuur of de vloer van een auto onopzettelijk bevuild worden. Ook leasingbedrijven of leverdiensten gebruiken dergelijk beschermingsmateriaal om het interieur van wagens schoon te houden. Milieuvriendelijker dan de gebruikelijke wegwerphoezen van plastic zijn herbruikbare oplossingen uit textiel. Textieldienstverlener Mewa mag zich al enige tijd verheugen in een duidelijke toename van de vraag naar zijn Toptex beschermmateriaal voor het interieur van auto's. Tot de nieuwe klanten behoren naast autobedrijven ook almaar meer diensten voor patiëntenvervoer en logistieke diensten. Zij willen in de eerste plaats de oppervlakken van de zitplaatsen beschermen tegen bevuiling en tegen voortijdige slijtage door veelvuldig in- en uitstappen. Mewa heeft daarvoor beschermingsmateriaal uit onverslijtbaar textiel. Silvia Mertens, hoofd product management distributie bij Mewa: "Omdat vanaf 2022 de onbeperkte statiegeldplicht van kracht wordt voor eenmalige verpakkingen, zijn veel ondernemingen nu al op zoek naar een milieuvriendelijkere en duurzamere oplossing dan plastic hoezen."

Geen wegwerp maar hergebruik

Beschermingsmateriaal voor stuurwielen, autostoelen en -vloeren zit in het textielsharingaanbod van Mewa. Gebruikt materiaal wordt bij de klant opgehaald, milieuvriendelijk gewassen en daarna weer in omloop gebracht om opnieuw te verhuren. Versleten hoezen worden hersteld. Het sharingmodel is op twee manieren milieuvriendelijk. Enerzijds hoeven dankzij hergebruik niet zo veel grondstoffen te worden gebruikt om nieuw materiaal te produceren. Anderzijds werkt het professioneel bundelen van logistieke taken tijd- en kostenbesparend. En niet in de laatste plaats neemt het gebruik van milieubelastende plastics af. "Bovendien", aldus nog Silvia Mertens, "zijn hoezen en ander beschermingsmateriaal uit textiel een stuk aangenamer in gebruik dan plastic wegwerp-hoezen."


Silvia Mertens

hoofd product management distributie bij Mewa

"Bovendien zijn hoezen en ander beschermingsmateriaal uit textiel een stuk aangenamer in gebruik dan plastic wegwerp-hoezen."


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht