Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Textielsharing, de megatrend die nu ook de textielbranche bereikt

24 februari 2021
Poetsdoeken
De MEWATEX®- doek is slijtvast, uitermate bestand tegen schuren en neemt olie, vet en zelfs spaanders op

113 jaar geleden was het nog baanbrekend, maar vandaag is het al ruimschoots ingeburgerd: poetsdoeken in een deelsysteem gebruiken, garandeert de beste kosten-batenverhouding én een zuiver ecologisch geweten. Industriële reinigingsdoeken weggooien na gebruik is uit den boze, dat is schadelijk voor het milieu en niet kostenefficiënt. Het zijn niet enkel particulieren die steeds vaker voor deelsystemen kiezen, ook in de industrie en het bedrijfsleven is de nieuwe tijdsgeest doorgebroken. Bedrijven concentreren zich liever op hun kerncompetenties dan op het beheer van bedrijfstextiel zoals inkoop, opslag en reiniging.

Tot een paar jaar geleden dachten heel wat bedrijven niet al te veel na over de verspilling van middelen en de daarbij horende extra kosten. Er werd veel wegwerppapier of -poetsdoeken gekocht en na gebruik weggegooid. Er is al enige tijd sprake van een consequent omdenken. Delen in plaats van bezitten, en dus ook textielsharing is helemaal in. MEWA neemt het voortouw in dit efficiënte systeem. De onderneming past al sinds 1908 textielsharing voor poetsdoeken toe. Het idee is even vernuftig als eenvoudig: de poetsdoeken worden geleverd, na gebruik opgehaald en schoon en gewassen teruggebracht. Dat bespaart grondstoffen en creëert geen afval. Bovendien hoeven de gebruikers zich nergens zorgen over te maken en besparen ze tijd en geld.

Voortrekkersrol voor marktleider Mewa

Met dit systeem is Mewa de pionier van een megatrend geworden. Vandaag kunnen klanten rekenen op de ervaring en knowhow inzake herbruikbare poetsdoeken voor de industrie en het bedrijfsleven. Het systeem is tegenwoordig onmisbaar. Het poetsdoekensysteem werkt als volgt: Mewa haalt de vuile doeken op, wast ze en brengt er schone terug. Dat gebeurt met de veilige, handige Safety Container SaCon®.

Systeemrelevante dienstverlening

Het systeem van textielsharing levert dankzij de grondstofbesparende processen en efficiënte servicecycli een waardevolle bijdrage aan milieubescherming en duurzaamheid. MEWA is een gecertificeerde textieldienstverlener en levert aan klanten uit alle industriële en commerciële sectoren. Hygiëne, netheid en microbiologische veiligheid zijn in de huidige coronapandemie belangrijker dan ooit. Lang voor de verspreiding van COVID-19 waren de wasprocessen voor Mewa-poetsdoeken al ontwikkeld om virussen volledig uit te schakelen. Deze service komt alle sectoren die hygiëne hoog in het vaandel dragen ten goede: door perfect hygiënisch herbruikbare poetsdoeken te leveren, draagt MEWA er als externe dienstverlener toe bij dat mensen in systeemrelevante gebieden zoals productie, handel en de ambachtelijke sector hun werk kunnen doen, machines blijven draaien en voertuigen worden onderhouden en gereinigd.


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht