Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

MEWA voortaan eigenaar van RS Kunststoff

22 april 2021
Innovatie
MEWA Textil-Service heeft RS Kunststoff, producent van de MEWA-veiligheidscontainers SaCon®, overgenomen

RS Kunststoff GmbH uit Hanau werd overgenomen door Mewa Textil-Service en is daarmee een volwaardige dochteronderneming van de Mewa Groep geworden. Beide ondernemingen werken al ruim 20 jaar succesvol samen. Onder andere de veiligheidscontainer SaCon, een vast onderdeel van de Mewa-dienstverlening, is van de hand van de specialist in blaasgiettechniek. Hiervan worden jaarlijks meer dan 100.000 exemplaren voor Mewa geproduceerd. In de luchtdicht afsluitbare veiligheidscontainers uit Hanau worden de herbruikbare poetsdoeken van de textieldienstverlener Mewa opgeslagen om vervoerd te worden doorheen Europa.

We mogen trots zijn. Met RS Kunststoff heeft de Mewa-Groep niet alleen een jarenlange zakenpartner binnengehaald maar ook een toonaangevende innovator in de kunststofgiettechniek“, aldus Bernhard Niklewitz, bestuursvoorzitter van de Mewa-Groep. De leiding van de onderneming blijft in handen van de huidige bedrijfsleiders Reinhard Schütz, Björn Roß und Ralf Roß. De bedrijfsvoering verandert niet en ook de zowat 70 medewerkers worden overgenomen.

"Als ondernemer zijn we verantwoordelijk voor de mensen die voor ons werken“, aldus bedrijfsleider Reinhard Schütz. "Als onderdeel van de internationaal actieve Mewa-Groep kunnen we onze mensen een vast, stabiel arbeidscontract aanbieden." RS Kunststoff is gespecialiseerd in spuitgiet- en blaasgiettechniek en legt zich toe op de complexere uitdagingen van de innovatieve kunststoftechnologie.


Bernhard Niklewitz

bestuursvoorzitter van de Mewa-Groep

"We mogen trots zijn. Met RS Kunststoff heeft de MEWA Groep niet alleen een jarenlange zakenpartner binnengehaald maar ook een toonaangevende innovator in de kunststofgiettechniek“


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht