Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Herbruikbare poetsdoeken voor een onberispelijke hygiëne in de industrie- en ambachtssector

11 mei 2021
PoetsdoekenInnovatie
Ecologisch schoon en geldbesparend

Door de coronacrisis zijn de hygiënevereisten ook in de industrie- en ambachtsbedrijven een stuk aangescherpt. Voor de pandemie luidde het devies echter al: weg met wegwerp, op naar meer hergebruik en een kringloopeconomie. Dat impliceert duurzame producten, energie-efficiëntie, optimalisatie van het waterverbruik, milieuvriendelijke wasmiddelen en korte ketens. Textielleverancier Mewa werkt al meer dan 100 jaar volgens die gedachte met zijn poetsdoekdienst.

Ecologisch schoon en geldbesparend

Herbruikbare poetsdoeken besparen zowel tijd als geld en betekenen een boost voor het bedrijfsimago

Door perfect hygiënische en herbruikbare poetsdoeken te leveren, draagt Mewa er als externe dienstverlener toe bij dat industrie- en ambachtsbedrijven hun werk kunnen doen, de machines blijven draaien en voertuigen worden onderhouden en gereinigd. Kleine en grote ondernemingen kunnen met herbruikbare industriële poetsdoeken tijd én geld besparen. En dat sluit naadloos aan bij de aangescherpte eisen qua productietechniek en een groene bedrijfskoers. Tegelijkertijd draagt de omschakeling bij aan een positief imago van de onderneming.

"Al in 1997 mochten we als eerste bedrijf in onze branche het internationale milieucertificaat conform de ISO 4001-norm op zak steken. Bovendien konden we, als lid van de European Textile Services Association (ETSA), de globalisering ecologisch vormgeven. Grondstoffen sparen en de belasting van het milieu tot een absoluut minimum beperken, staan hierbij centraal”, vertelt de heer Antoine Menheere, commercieel directeur bij Mewa Servibel NV.

De Mewa-poetsdoekdienst met handig huursysteem

Mewa springt erbovenuit met een dienstverlening die op een aparte manier afval vermijdt: herbruikbare poetsdoeken met een huursysteem. Met de doek kan je alles in een industriebedrijf schoonmaken. Er bestaan poetsdoeken voor hardnekkig vuil zoals olie, vet, verf en verdunningsmiddel, maar ook voor een zachte reiniging van kwetsbare oppervlaktes in heel gevoelige werkruimtes.

Het poetsdoekengamma is op tal van toepassingen afgestemd en kan daarom breed ingezet worden in de industrie, garages en ambachtelijke bedrijven. De doeken komen met een bijbehorende Safety Container om ze in te bewaren en vervoeren. Zo worden de doeken tot hun inzameling compact, veilig en volgens de normen bewaard. De schone poetsdoeken worden in de afgesloten SaCon-container aangeleverd en de vuile doeken worden door onze chauffeurs terug naar de Mewa-fabrieken gebracht en er gewassen voordat de klanten ze terug ontvangen. "Bedrijven die kiezen voor Mewa kunnen rekenen op een full-servicesysteem waarbij ze altijd de juiste hoeveelheid schone poetsdoeken in huis hebben. Daardoor produceren ze veel minder afval en ontzien ze waardevolle hulpbronnen. Bovendien is het aantrekkelijke prijskaartje, zeker in vergelijking met wegwerpmateriaal, een groot pluspunt voor bedrijven", geeft de heer Antoine Menheere, commercieel directeur bij MEWA Servibel NV aan.


Antoine Menheere

commercieel directeur bij MEWA Servibel NV

"Bedrijven die kiezen voor MEWA kunnen rekenen op een full-servicesysteem waarbij ze altijd de juiste hoeveelheid schone poetsdoeken in huis hebben. Daardoor produceren ze veel minder afval en ontzien ze waardevolle hulpbronnen."


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht