Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Gemakkelijk te dragen = graag gedragen

11 februari 2021
BeroepskledingInnovatie
MEWA Dynamic Flame onderscheidt zich door een heel bijzonder comfort

Voor beschermende kleding geldt een eenvoudige vergelijking: hoe comfortabeler ze is, hoe groter de kans dat ze wordt gedragen. Daarom heeft Mewa een bijzonder lichte collectie voor lassers ontwikkeld. Deze comfortabele hitte- en vlambeschermingskleding is verkrijgbaar in drie versies: voor incidenteel, frequent en permanent lassen.

Beschermende kleding blijft nog al te vaak in de kast liggen, ondanks glasheldere risicoanalyses. Oorzaak is dat ze maar in geringe mate wordt aanvaard door de medewerkers. De meest aangehaalde redenen voor die afwijzing zijn het gebrek aan draagcomfort, de hogere gewichtsbelasting, de hinder bij het uitvoeren van activiteiten en de eigen gemakzucht, omdat de kleding aantrekken meer inspanningen vergt. Functionaliteit en aanzicht hebben daarentegen minder invloed op de aanvaarding.

Het is dus cruciaal om beschermende kleding aan te bieden die zo comfortabel is om te dragen dat ze net zo vanzelfsprekend wordt gebruikt als normale werkkleding. Mewa heeft daarom haar Dynamic-lijn verder ontwikkeld. Die kenmerkt zich door maximale bewegingsvrijheid en een groot draagcomfort. MEWA Dynamic Flame is geschikt voor lassers en andere mensen die in contact komen met hitte en vlammen. Ze is beschikbaar in drie uitvoeringen, omdat iemand die af en toe last een andere uitrusting nodig heeft dan iemand die permanent last.

Basisversie voor incidenteel lassen

De basisversie "MEWA Dynamic Flame" is geschikt voor incidenteel lassen. Ze beschermt tegen kleine metaalspatten, tegen kort contact met vlammen en tegen stralingswarmte. Elektriciens, mechatronica-technici en onderhoudstechnici die maar af en toe lassen zijn met deze versie goed uitgerust.

Speciale uitvoeringen voor frequent en permanent lassen

Wie echter vaak last, moet de tweede variant "MEWA Dynamic Flame Advanced" dragen. En wie permanent last, beschermt zich het best met "MEWA Dynamic Flame Extreme". Het robuuste weefsel biedt extreme hittebescherming bij thermische metaalbewerking. Typische toepassingsgebieden zijn machinebouw, voertuigbouw, staalbouw, installatietechniek en scheepswerven. Alle drie de uitvoeringen worden gekenmerkt door een zeer bijzonder draagcomfort. De kleding is uitzonderlijk licht en gemakkelijk aan te trekken. Bovendien ziet ze er goed uit - nog een pluspunt in de vergelijking.


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht