Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Van klassiek tot casual - trendy zakelijke mode in een textielservicesysteem

19 juni 2023
BeroepskledingInnovatieDuurzaamheid
Zakelijke outfits in een duurzaam textielservicesysteem

Mechelen, juni 2023 - Ook al werden de kledingvoorschriften op de werkvloer over het algemeen minder formeel, zakelijke kleding maakt in bepaalde sectoren nog steeds deel uit van de professionele uitstraling van het bedrijf. Dienstverlener Mewa speelt in op deze toenemende vraag van klanten en biedt een uitgebreid assortiment trendy zakelijke mode in textiel-service aan.

Een professionele outfit is bepalend voor de uitstraling, versterkt het zelfver-trouwen en geeft een gevoel van verbondenheid. Formele zakelijke kleding is dus niet alleen een kwestie van smaak, maar helpt ook om op het werk in de gewenste rol te glippen. Dit geldt zowel voor managers in het hotelwezen als voor medewerkers in het personenvervoer. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van het gebruik van werkkleding zonder zich zorgen te hoeven maken over onderhoud. "De vraag naar zakelijke mode in de textielservice neemt effectief toe", vernemen we van Julien Vansantvoort, directeur van Mewa België. Wanneer men zich beroept op textielmanagement zorgt een (externe) dienstverlener voor het aanleveren van de juiste uitrusting en het reguliere onderhoud, inclusief het afhalen en aanleveren. Volgens Julien Vansantvoort is deze oplossing voor de meeste bedrijven niet alleen goedko-per, maar ook duurzamer.

Zakelijke mode: van elegant tot casual

De zakelijke collecties van Mewa bestaan uit twee lijnen - 'Business' en 'Bu-siness Casual' - en zijn georiënteerd op een breed spectrum van branches en bedrijfstakken. Met bekende merken als Daniel Hechter, Greiff, Olymp en Schöffel Pro in het assortiment, is men verzekerd van een aanbod dat reke-ning houdt met de modetrends en alle actuele klantenbehoeften inzake draagcomfort, pasvorm en stofkwaliteit. Een modulair systeem met onge-veer 150 collectiestukken (jasjes, blazers, vesten, broeken, rokken en jurken) maakt verschillende looks en combinaties mogelijk zodat elke outfit individu-eel past. Dominante kleuren in de collecties zijn marineblauw, zwart en an-traciet. Kledingstukken in camel, helder Italiaans blauw of lichtgrijs vullen het assortiment aan. De maten variëren van small tot extra large.

Kleding van temperatuurregulerende stof

Terwijl de zakelijke collecties gericht zijn op elegantie, gaat het bij de casual collecties om een meer vrijblijvende kledingstijl die meer bewegingsvrijheid biedt. Hier vindt u bijvoorbeeld jersey jassen, jeans en pullovers, maar ook bijpassende gewatteerde bodywarmers en jassen voor buitenactiviteiten. Het meer casual aanbod voldoet zo aan de outfitvereisten van medewerkers die bijvoorbeeld actief zijn in de autohandel of deel uitmaken van een eigen-tijds themahotel. Een bijzondere troef in het aanbod van zakelijke mode bij Mewa is de collectie Greiff Modern 37.5. Deze heeft een klassieke stijl maar is gemaakt van speciaal temperatuurregulerend materiaal. Het gebruik hier-van garandeert dat het microklimaat tussen lichaam en kleding op de ideale lichaamstemperatuur blijft en vocht optimaal wordt opgenomen. Deze col-lectie is uiterst geschikt voor banen waarbij je ondanks het dragen van een pak veel beweegt, zoals bij eventmanagement.

Klantenservice van bij het begin

Zakelijke kleding moet perfect zitten, zodat u zich volledig kunt concentreren op uw werk. Daarom omvat de Mewa-service voor elke medewerker van de klant een opname op maat met de originele modellen. U krijgt ook gespeciali-seerd advies bij het samenstellen van de outfit. “Frequent personeelsverloop is de norm in bepaalde sectoren. Om het uniforme bedrijfsimago niet in ge-vaar te brengen, biedt Mewa ook pooloplossingen aan”, aldus nog Julien Vansantvoort.


Julien Vansantvoort

Directeur van Mewa België

"Wanneer men zich beroept op textielmanagement zorgt een externe dienstverlener voor het aanleveren van de juiste uitrusting en het reguliere onderhoud, inclusief afhalen en aanleveren. Deze oplossing is voor de meeste bedrijven niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer."


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht