Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Textielbewerker Spessart behoort voortaan tot de Mewa Groep

5 februari 2024
Onderneming
Een nieuwe dochteronderneming van de Mewa Group: Textilveredelung Spessart  (Foto: Spessart)

Textieldienstverlener Mewa breidt zijn bedrijvenportfolio uit: Spessart actief in textielveredeling, en gevestigd in Stockstadt am Main, behoort sinds 1 januari 2024 als volledige dochteronderneming tot de Mewa Groep. Het bedrijf zal actief zijn onder de naam "Spessart Textilveredlungs-Service GmbH".

Afwerkingsspecialist Spessart werd in 1946 opgericht, telt ongeveer 100 werknemers en behaalde in 2022 een jaaromzet van meer dan vijf miljoen euro. Spessart produceert in Duitsland: in Alzenau, Immenhausen en Stockstadt am Main. In deze drie vestigingen worden alle soorten textiel geborduurd en bedrukt.

Beide bedrijven zijn reeds jaren verweven. Mewa en Spessart werken al jaren nauw samen op het gebied van borduur- en logodiensten. "De relatie tussen Spessart en Mewa is gekenmerkt door vertrouwen en waardering. Met de fusie en integratie in de Mewa Groep versterken we onze succesvolle zakelijke relatie en tegelijk ook onze waardeketen. We heten alle nieuwe medewerkers van harte welkom en kijken ernaar uit om in de toekomst nog nauwer samen te werken," zegt Bernhard Niklewitz, Algemeen directeur (CEO) bij Mewa.

Reiner Heinrichs, Manager Production Business Unit Workwear bij Mewa, en Günes Yenen, voorheen Managing Director Mewa UK, zullen de leiding van het bedrijf overnemen. Om een soepele overgang te garanderen, blijft Spessart Managing Director Hans Dieter Bittroff in 2024 nog in het bedrijf. Mewa was zijn eerste keuze tijdens de zoektocht naar een mogelijke overnemer. "Spessart zal operationeel onafhankelijk blijven en de activiteiten zullen ongewijzigd blijven. Ik ben bijzonder blij voor mijn medewerkers dat ik een partner heb gevonden die dezelfde waarden, namelijk deze van een familiebedrijf, hanteert," legt Bittroff uit.


Hans Dieter Bittroff

Managing Director bij Spessart

"Ik ben bijzonder blij voor mijn medewerkers dat ik een partner heb gevonden die dezelfde waarden, namelijk deze van een familiebedrijf, hanteert,"


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht