Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Schoonmaakoplossingen zijn een essentieel onderdeel van milieubescherming

2 februari 2022
Poetsdoeken
De Duitse textielleverancier richt zich bij het wassen van zijn producten op het behoud van hulpbronnen. De poetsdoeken kunnen tot 50 maal worden gewassen en hergebruikt.

Een rapport van Climate Partner, een adviesbureau gespecialiseerd in klimaatneutraliteit, concludeert na een vergelijkende studie dat de herbruikbare poetsdoeken van Mewa een lagere milieu-impact hebben dan wegwerpdoekjes. Het grootste verschil zit in het water- en energieverbruik en de bijbehorende uitstoot van CO2.

Climate Partner bevestigt dat Mewatex-poetsdoeken het milieu minder belasten

Climate Partner biedt bedrijven oplossingen voor klimaatbescherming: van CO2-voetafdruk- en klimaatbeschermingsstrategieën tot klimaatneutrale producten die worden ondersteund door internationale CO2-compensatieprojecten. Climate Partner was daarom ook verantwoordelijk voor het testen van de CO2-uitstoot bij de productie van een herbruikbaar poetsdoek van Mewatex en een wegwerpdoekje gemaakt van cellulose.

Het volgende overzicht toont een belangrijk deel van de ecologische voetafdruk van de herbruikbare poetsdoek van Mewatex, gebaseerd op een gemiddeld gebruik van 25 keer in vergelijking met twee soorten cellulose wegwerpdoeken. In totaal kan de Mewatex-poetsdoek tot 50 keer worden hergebruikt.

Het verschil in waterverbruik bij de productie van een Mewatex-poetsdoek bedraagt 4.538 liter tegenover 188.500 liter voor een doek van 100% cellulose. Een ander groot verschil is het energieverbruik: de Mewatex-doek verbruikt 35% van wat een wegwerpdoek verbruikt, namelijk respectievelijk 31 en 87 kWh.

Ook wat betreft de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van de twee schoonmaakoplossingen, is de ecobalans in het voordeel van de herbruikbare poetsdoeken: 11,9 kg CO2 voor Mewatex en 33,3 kg voor de wegwerpdoekjes, wat betekent dat de Mewa-poetsdoek bijna drie keer minder impact heeft op het milieu.

Tot slot dient te worden gewezen op de hoeveelheid gebruikte stof, waarbij het verschil meer dan opmerkelijk is: voor de productie van een cellulose doek is 25,5 kg nodig, terwijl 0,5 kg voldoende is voor de productie van een Mewatex-poetsdoek.

Alle variabelen werden berekend op basis van de verwijdering van één kilo vuil met de geteste producten en het 25 keer gebruiken van de Mewa-poetsdoek.


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht