Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Industrie 4.0: smart factories kiezen voor het slimme Mewa-poetsdoeksysteem

15 april 2021
Poetsdoeken
Organisatie en veiligheid zijn niet weg te denken uit moderne bedrijven. De MEWA SaCon voor het bewaren van de doeken draagt daartoe zijn steentje bij

Volgende maand is "Industrie 4.0" jarig. Niet de visie, want die zit nog niet in een finaal kleedje, maar wel het concept. Dat werd nu (bijna) exact tien jaar geleden ingevoerd op de Hannover Messe 2011 en heeft sindsdien alle hoeken van de wereld bereikt: het "internet der dingen" daagt wereldwijd kleine en grote industriële ondernemingen uit – de vierde industriële revolutie is volop aan de gang. En de MEWA-poetsdoek? Die zit er middenin. Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat er altijd schone poetsdoeken voorhanden zijn voor het schoonmaken van machines en werktuigen. Bij MEWA zelf zijn de productie- en dienstverleningsprocessen al in verregaande mate opgetrokken tot Industrie 4.0. Zo is het poetsdoeksysteem bij topkwaliteit uiterst doeltreffend en biedt het meerwaarde voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

Hightech-elektronica en de modernste informatietechnologie maken het mogelijk: onze productiebedrijven worden almaar "smarter". Voor tal van fabrieken is Industrie 4.0 reeds werkelijkheid. Mensen communiceren met machines, machines communiceren met het product en onderling. De Mewa-poetsdoek vindt op een harmonische manier zijn plaats in deze krachtige workflow en draagt met zijn duurzaam poetsdoeksysteem bij tot de precisie van het werk. Hoe functioneert dit systeem? Heel eenvoudig: Mewa biedt zijn absorberende en vormvaste kwaliteitsproducten aan in de vorm van textielsharing. Zo kan de klant de doeken gebruiken zonder ze te moeten bezitten. Hij betaalt daarvoor een huurbedrag, waardoor hij zijn uitgave exact kan budgetteren. In ruil krijgt hij een full-servicepakket. Mewa levert de poetsdoeken rechtstreeks in het bedrijf, samen met de hermetisch afsluitbare veiligheidscontainer MEWA SaCon voor het bewaren en vervoeren van de gebruikte doeken. Bij grotere bedrijven stelt Mewa extra veiligheidscontainers ter beschikking. Na de afgesproken termijn haalt de transporteur de gebruikte poetsdoeken op voor een wasbeurt. Vanzelfsprekend heeft hij meteen een lading schone doeken bij zich, zodat machines en werktuigen altijd zorgvuldig en grondig gereinigd kunnen worden.

En wat met gevoelige oppervlakken? Die vormen evenmin een probleem! Mewa heeft namelijk voor elke branche de ideale poetsdoek. De vier varianten gaan van stevige, vormvaste doeken voor universeel gebruik bij sterke vervuiling met olie, verf, oplosmiddelen en vetten tot zachte, nagenoeg pluisvrije microvezeldoeken voor uiterst gevoelige oppervlakken. De vier kwaliteiten hebben hun turbo-absorptiekracht en hun effect op het welbevinden gemeen. Want met Mewa-poetsdoeken verloopt het werk – in een 3.0-bedrijf maar ook reeds in een 4.0-bedrijf – simpelweg vlotter én aangenamer. De poetsdoek ligt prettig in de hand, maakt perfect schoon en doet dat snel en grondig. Papierresten of pluis op werktuigen of machines behoren dankzij de Mewa-poetsdoeken tot het verleden. Kwaliteitsvol werk vergroot de tevredenheid en de uniforme poetsdoeken zijn een boost voor het wij-gevoel van de medewerkers. Tegelijk kunt u zich veiliger voelen, want in de veiligheidscontainer SaCon zitten de vuile doeken onbrandbaar en georganiseerd opgeborgen. Vóór een poetsdoek daarin terechtkomt in afwachting van ophaling door de Mewa-transporteur, kan hij ettelijke keren hergebruikt worden. Het Mewa-poetsdoeksysteem is moeiteloos te integreren in elke fabriek, in elke werkplaats en vergroot meteen de motivatie bij werknemers.

Wie zijn bedrijf naar 4.0 omschakelt of reeds omgeschakeld heeft, houdt rekening met de prioritaire thema's van onze tijd: duurzaamheid en spaarzaam omspringen met grondstof. Het milieuvriendelijke MEWA-poetsdoeksysteem past perfect in dat totaalconcept.


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht