Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Businesskleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Bouwsector: textielsharing ontlast de bedrijfsleiding

26 januari 2022
Beroepskleding
Met de nieuwe "Mewa PEAK"-werkkleding behoudt het huidoppervlak van relevante lichaamszones onder het jasje en de broek constant een temperatuur van ongeveer 37,5°C.

Tekort aan geschoolde arbeidskrachten, digitalisering, concurrentiedruk - wie een bedrijf in de bouwsector leidt, werkt niet alleen sinds corona onder grote stress. Daarom helpt het om organisatorische taken waar mogelijk te delegeren. Bijvoorbeeld door de levering van werkkleding voor de medewerkers toe te vertrouwen aan een professionele textieldienstverlener.

"Huren of kopen" is vaak de eerste vraag als het om beroepskleding gaat. Kopen lijkt de eenvoudigere en snellere oplossing te zijn. De daaropvolgende logistiek wordt echter vergeten: wie wast de soms zwaar bevuilde kleding? Wie bekommert zich om de reparatie van een kapotte broek of jas? En wat als er kleding moet worden nabesteld voor nieuwe medewerkers? Een professionele textieldienstverlener kan voor dit alles zorgen.

Volledig uitgerust

Een huurservice voor beroepskleding helpt al bij de keuze van passende kledingstukken. Zo kan je er zeker van zijn dat de geldende normen en beschermingsvereisten in rekening worden genomen. Aanschaf, opslag en verzorging, maar ook maatwissels, bijbestelling en reparatie maken allemaal deel uit van het pakket. In tegenstelling tot een "doe-het-zelf-oplossing" zijn de gemaakte kosten vanaf het begin transparant en planbaar door het servicecontract. Wat ook belangrijk is: uitvoerig gecertificeerde textieldienstverleners zoals Mewa zorgen er niet alleen voor dat klanten hygiënisch onberispelijke kleding krijgen, maar ze garanderen ook dat de verwerking zo energiezuinig en milieuvriendelijk mogelijk gebeurt.

Moderne beroepskleding kan meer

Werkkleding voor de bouwsector moet bovenal slijtvast en weerbestendig zijn. Elastische en ademende stoffen en ergonomische pasvormen zorgen voor maximale bewegingsvrijheid en optimaal draagcomfort. Er is een ruime keuze aan varianten, afhankelijk van het toepassingsgebied en de vereisten. Het is daarom de moeite waard om zorgvuldig te kijken bij het maken van je keuze. Zo heeft Mewa alleen al vier collecties speciaal voor handwerkbedrijven in de bouw en verbouwingen. "Mewa Move", "Mewa Dynamic Construct", "Mewa Outdoor" en "Mewa Peak" verschillen onder meer in het type en de verdeling van rekbare en versterkte zones, de uitrusting met zakken en lussen en de geschiktheid voor buitengebruik. "Mewa Peak" is bovendien de beroepskleding in de huurservice die duurzaamheid en professioneel draagcomfort combineert: het combineert de temperatuurregulerende eigenschappen van sportkleding met duurzaam textiel - het gebruikte polyester bestaat voor 75% uit gerecycleerde petflessen. Dit is relevant voor bedrijven die hun inspanningen op het vlak van duurzaamheid willen versterken.


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

Fountain Business Park Building 5 Cesar van Kerckhovenstraat 110 B – 2880 Bornem


Naar het overzicht