Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Kundenreportage_Glashütte_Gerresheimer_3.jpg

MEWA klantenreportage

Als het er warm aan toe gaat, vertrouwt glasfabriek Gerresheimer op beschermende kleding van MEWA

Gerresheimer Essen GmbH – optimaal uitgerust met beschermende kleding van MEWA

 • Beschermende kleding die voldoet aan de hoge kwaliteitseisen

  MEWA Ideal® Protect voldoet aan alle eisen voor beschermende kleding op werkplekken die worden blootgesteld aan warmte

 • Aangenaam draagcomfort

  "Bij kleding is het belangrijk dat het niet te zwaar is, zodat je je er goed in kunt bewegen. De beschermende kleding van MEWA is zeer comfortabel."

 • Professionele service waarop je kunt vertrouwen

  Op de warme werkplek krijgen de medewerkers zes schone T-shirts per week – een must voor de machinemedewerkers.

 • Breed MEWA assortiment

  Beroepskleding, ook voor minder warme werkplekken, die zich wat kleur en functie betreft onderscheidt

 • Embleemservice

  Door een persoonlijk naamplaatje en bedrijfslogo op de kleding weet iedereen meteen met wie hij te maken heeft.

Informatie over het bedrijf:

De in 1723 opgerichte glasfabrikant Gerresheimer Essen GmbH is één van de oudste en meest traditionele industriële ondernemingen in Essen en is één van de wereldwijd 45 locaties van de Gerresheimer Groep in Düsseldorf. De wereldwijd toonaangevende fabrikant van glazen verpakkingen voor de farmaceutische, cosmetische en voedingsmiddelenindustrie biedt op zijn locatie in Essen werk aan circa 380 van de wereldwijd 10.000 medewerkers. Per jaar gaan meer dan een miljard flessen over de banden van dit traditionele bedrijf.

Temperaturen van 40 °C en hoger, droge en warme lucht. Hier en daar gaan kleine vlammen richting het plafond – gloeiend ijzer, zo ver het oog reikt. In deze letterlijk adembenemende sfeer werken de medewerkers op de warme werkplek van Gerresheimer Essen GmbH, de wereldwijd marktleidende producent van glazen verpakkingen voor geneesmiddelen, cosmetica en kleine alcoholische drankjes. Zelfs bij het verlaten van de machines hebben de glazen behuizingen nog een temperatuur van 450° C. Wie hier werkt, moet het hoofd koel houden en heeft kleding nodig die een beetje zweet niet schuwt.

Waarom MEWA?

De bescherming van medewerkers tegen verbrandingen, snijwonden en dergelijk staat bij Gerresheimer voorop. Door de extreme temperaturen en het risico op letsel zijn de kwaliteitseisen die gesteld worden aan de kleding zeer hoog. Bovendien mag het draagcomfort niet vergeten worden. Eest viel de keuze op een dienstverlener die niet kon voldoen aan de kwaliteitseisen van Gerresheimer. De kleding kwam niet altijd op tijd en kledingstukken waren plotseling niet aanwezig. De keuze viel vervolgens op MEWA: "We kenden MEWA al langer. We waren altijd zeer tevreden met de poetsdoekservice", zegt Christine Conrad, strategisch inkoopster bij Gerresheimer Essen GmbH.

Hittebescherming en draagcomfort in één

MEWA Ideal® Protect voldoet aan alle eisen voor beschermende kleding die gedragen moet worden op industriële werkplekken die aan warmte worden blootgesteld, en is dankzij de zachte en soepele stof toch heel comfortabel. "Bij kleding is het belangrijk dat het niet te zwaar is, zodat je je er goed in kunt bewegen. De beschermende kleding van MEWA is zeer comfortabel", complimenteert Leroy Ermels, die als machine-operator dagelijks vertrouwt op de kwaliteit van MEWA.

Professionele full-service inbegrepen

De service van MEWA is nauwkeurig afgestemd op de eisen van Gerresheimer. Zo hebben de medewerkers op de warme werkplek de beschikking over zes shirts per week. Het wassen van zo'n hoeveelheid kleding is een enorme taak, die men graag overdraagt in professionele handen. Zo wordt er ook voor gezorgd dat de beschermende functie behouden blijft.

In totaal dragen circa 400 medewerkers van de Gerresheimer Groep de kleding van MEWA. Door een naambordje en bedrijfslogo weet iedereen meteen met wie hij te maken heeft. Bovendien verschilt de kleding van de verschillende werkplekken qua kleur en functie. "De samenwerking met MEWA verloopt zonder problemen. Beroeps- en beschermende kleding is een thema waar ik niet meer nerveus van word", lacht Thomas Rau.