Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

MEWA-klantenreportage

Het team van de Farina-Mühle draagt hygiënekleding van MEWA – en is tevreden

Volledig voldaan aan hygiënenormen – de Farina-Mühle beroept zich op MEWA voor kleding voor zijn medewerkers

 • Professionele verzorging van de kleding volgens duidelijk gedefinieerde richtlijnen

  "MEWA voldoet aan al onze eisen op het gebied van betrouwbaarheid, hygiënerichtlijnen en flexibiliteit."

 • Goed verzorgd

  "De klantenservice is echt uitstekend en het hele dienstenpakket is van zeer goede kwaliteit."

 • Aanpassing aan individuele behoeften

  Elke medewerker heeft zijn persoonlijke uitrusting, afhankelijk van zijn voorkeuren met een broek met tailleband, jas met tailleband, tuinbroek, overall of mantel.

 • Uniforme uitstraling

  "De reactie van de medewerkers is zeer positief."

 • Alles uit één hand

  Beroepskleding, vloermatten, poetsdoeken en beschermingsmiddelen voor op de werkvloer

Bedrijfsinformatie:

In de Farina-Mühle wordt al sinds 1771 meel gemalen. De fijne verwerking en selectie van de beste granen zijn al vanaf het begin vanzelfsprekend voor Farina. Per jaar wordt ongeveer 80.000 ton graan vermalen. Circa 30 procent van de productie gaat naar de detailhandel, 50 procent naar de industrie en 20 procent naar bakkerijen en de gastronomie. Met een exportaandeel van 30 procent naar Slovenië, Duitsland, Italië, Hongarije, Tsjechië en Litouwen is de Farina-Mühle één van de toonaangevende fabrikanten, en op het gebied van griesmeel van harde tarwe voor de pastaindustrie zelfs marktkleider. De Farina-Mühle hoort met zijn drie locaties Farina in Raaba, Finis Feinstes-Mühle in Schwechat en Biomühle in Rannersdorf Teil van de Goodmills Groep bij de in totaal 27 molens in Oostenrijk, Roemenië, Polen en Duitsland.

In de Farina-Mühle in het Steirische Raaba in de buurt van Graz, één van de traditioneelste graanmolens uit Oostenrijk, worden in totaal 240 verschillende meelsoorten en -mengsels geproduceerd. Het meel van Farina staat bekend onder het motto "De kracht van de zon" en staat in de eerste plaats voor kwaliteit en klanttevredenheid.

Hoge eisen op het gebied van hygiënerichtlijnen, betrouwbaarheid en flexibiliteit

Voor elke voedselfabrikant gaat kwaliteit samen met de hoogste hygiënestandaarden. Ook in de Farina-Mühle wordt strikt volgens de specificaties van een uitgebreid hygiëneconcept gewerkt. Daarin zijn alle werkprocessen en -gebieden gedefinieerd, ook de kleding van de productiemedewerkers. Het team draagt er hygiënekleding van MEWA. De reden om te kiezen voor beroepskleding in het textielmanagement was in 2003 de aanstaande hygiënecertificering volgens IFS (International Food Standards) van de molen. "Zo zijn we bij MEWA gekomen, want MEWA voldeed aan al onze eisen op het gebied van betrouwbaarheid, hygiënerichtlijnen en flexibiliteit", verklaart productieleider Andreas Seidl, en hij voegt daaraan toe: "De reactie van de medewerkers is zeer positief. Onlangs zijn we overgestapt op een nieuwe collectie, omdat MEWA sinds korte tijd ook ons zusterbedrijf in Schwechat kleedt. Nu hebben alle medewerkers een uniforme uitstraling."

Uitgerust van top tot teen

De MEWA service brengt met afgesproken regelmaat frisse kleding en haalt de gedragen kleding op, om ze bij MEWA professioneel en volgens duidelijk gedefinieerde hygiënerichtlijnen te laten verzorgen. Naast kleding in de textieldienstverlening bestelde Seidl voor zijn team sweatshirts met een geborduurd bedrijfslogo en veiligheidsschoenen uit het assortiment met koopartikelen MEWA Merkenshop. Het voordeel van de samenwerking met MEWA ziet Seidl vooral in de goede prijs-kwaliteitsverhouding. "De klantenservice is echt uitstekend en het hele dienstenpakket is van zeer goede kwaliteit", zegt hij complimenterend.

Poetsdoeken en vloermatten voor extra hygiëne

In de Farina-Mühle wordt duurzaam gewerkt. Daarom gebruikt Seidl de service van MEWA niet alleen om ervoor te zorgen dat zijn medewerkers juist gekleed zijn. "We maken ook gebruik van herbruikbare poetsdoeken van MEWA, omdat ze milieuvriendelijker zijn. Onze medewerkers gebruiken ze graag, omdat ze handig zijn en volledig voldoen aan onze eisen", aldus Seidl. Bovendien liggen er vloermatten van MEWA bij de ingangen van de kantoor-, sociale en schakelruimtes. Daardoor blijven de gebouwen bij slecht weer schoon. "Sinds MEWA er zorg voor draagt om de vieze matten regelmatig te vervangen door schone, ziet het er bij ons gewoon beter uit. Vooral in de gebieden met veel verkeer merken we verschil", merkt Seidl verheugd op.