Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

_Z__2334.tif

Verantwoordelijkheid ten opzichte van onze werknemers

Onze medewerkers zijn onze belangrijkste succesfactor

Veilige werkplekken - Verantwoordelijkheid voor de medewerkers bij MEWA

Wij zijn verantwoordelijk voor meer dan 5 600 werknemers die in een verscheidenheid van posities en op tal van plaatsen voor MEWA aan het werk zijn: in de bedrijven, als servicechauffeurs of in de administratie. Elk individu levert zijn eigen bijdrage aan het succes van het bedrijf. Dat stellen wij zeer op prijs. Voor MEWA is het vanzelfsprekend om deze betrokkenheid ook te erkennen.

Dat doen we door:

  • Eerlijke arbeidsovereenkomsten en lonen, conform de cao van de sector
  • Een zekere toekomst in het bedrijf
  • Investeringen in de kwalificaties van alle werknemers
  • Maatregelen voor de bescherming van de gezondheid van werknemers
  • Veiligheid op de werkplek
  • Erkenning voor werknemers die lang werkzaam zijn in het bedrijf
  • Gelijke behandeling van alle werknemers

Veilig op het werk Arbeidsveiligheid bij MEWA

Arbeidsveiligheid staat bij MEWA op de eerste plaats. Dat is waarom wij ons ook actief inzetten voor de bescherming van onze medewerkers. Zo zijn we bijvoorbeeld begonnen met een arbeidsveiligheidsconcept, dat consequent verder wordt uitgebouwd om ongelukken te voorkomen. De visie van het management luidt: nul ongevallen.

Om dit doel te bereiken, bekijken en analyseren we systematisch alle werkprocessen en gedragingen in onze MEWA-vestigingen. Punten die extra gevaarlijk en ongevalgevoelig zijn, worden opgespoord, kritische arbeidsprocessen worden op technische of organisatorische wijze in goede banen geleid, ongevallen tijdens het werk en het woon-werkverkeer worden consequent beoordeeld, gecommuniceerd en bijgehouden. Deze maatregelen zijn van toepassing op alle locaties voor alle bedrijven.

Zo bereiken wij ons doel om alle medewerkers en medewerksters een cultuur van veilig werken bij te brengen die het mogelijk maakt om ongevallen op het werk volledig te voorkomen.

Door deze maatregelen kon het aantal arbeidsongevallen per 1000 medewerkers al aanzienlijk worden gereduceerd.

We tonen inzet Bescherming van de gezondheid bij MEWA

Gevaren op de werkplek zijn er veel. Niet alleen ongevallen kunnen de gezondheid van de werknemers in gevaar brengen, maar bijvoorbeeld ook een verkeerde houding op de werkplek. Daarom worden de processen en arbeidsprocedures in alle MEWA-vestigingen regelmatig getest op fysieke belasting en dienovereenkomstig aangepast.

Al in 1994 begon MEWA met de eerste pogingen om de werkplek van de naaisters ergonomisch vorm te geven. Aangezien er geen geschikte apparatuur op de markt bestond, nam MEWA deel aan het onderzoeksproject "Ergonomie op de werkplek". Het resultaat na twee jaar van onderzoek: Staande werkplekken. Daardoor kregen de naaisters meer bewegingsvrijheid. Schouders en nek werden door individueel instelbare ondersteunende vlakken voor handen en armen ontlast, in hoogte verstelbare werktafels en een voetpedaal maakten een gebogen houding niet langer nodig en ontzagen de wervelkolom. In 2008 werd deze inzet zelfs door het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op de werkplek (European Agency for Safety and Health at Work) met de "Europese Good Practice Award 2007" (1e plaats) bekroond.

Gekwalificeerde medewerkers Opleiding en nascholing bij MEWA

MEWA is een familiebedrijf waarin waarden nog werkelijk belangrijk zijn. Een van onze kernwaarden is “kwalificatie”. Alleen gekwalificeerd personeel kan meehelpen ons bedrijf doelgericht gestalte te geven, verantwoordelijkheid nemen en met teamgeest hun steentje bijdragen aan het succes van het bedrijf. Daarom is het voor ons vanzelfsprekend dat we consequent inzet van onze medewerkers vragen. MEWA heeft niet alleen een scholing voor meer dan 20 verschillende beroepen, maar heeft bijgedragen aan de Duitsland-brede profilering van een aantal van deze beroepen.

Maar de uitdaging van de medewerkers eindigt bij MEWA niet na de systematische inwerkperiode. Wij bieden onze medewerkers elk jaar een breed intern en extern aanbod aan seminars evenals Training on the job aan.

Betrokkenheid wordt beloond Eerlijke lonen bij MEWA

De gelijke behandeling van alle werknemers - ongeacht geslacht, religie, leeftijd, seksuele geaardheid, etnische of sociale afkomst - is belangrijk voor ons. In deze context is de naleving van de anti-discriminatiewetgeving vanzelfsprekend.

En evenmin kent de samenwerking in ons bedrijf grenzen: Als een door heel Europa heen gevestigd bedrijf is het werken in internationale teams standaard bij MEWA.