Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Kundenreportage_Systemhydraulik_Ruhfus_9.JPG

MEWA klantenreportage

Bij RUHFUS GmbH loopt het met MEWA "als gesmeerd"

RUHFUS gaat succesvol de strijd aan met olieresten – met olie-opvangmatten en poetsdoeken van MEWA

 • Een schone uitstraling

  "Het opruimprobleem is opgelost. Met de poetsdoekcontainers ziet het er mooi opgeruimd uit."

 • MEWATEX voor de grove en PROTEX voor de fijne details

  "We hebben poetsdoeken nodig die goed schoonmaken zonder resten. Dat is voor ons zeer belangrijk."

 • Multitex – een oliecarter in doekformaat

  "Als er olie druppelt, dan vangen de opvangmatten dat perfect op."

 • Een ideaal totaalpakket

  "Het milieubewustzijn heeft ons overtuigd, de doeken zijn van een geweldige kwaliteit en de samenwerking verloopt goed."

Informatie over het bedrijf:

RUHFUS Systemhydraulik GmbH is een traditioneel bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de klantspecifieke constructie en productie van complexe hydraulische cilinders. Het bedrijf werd opgericht in 1908, in de eerste instantie voor de productie van veren, waarmee in 1994 werd gestopt. Sinds 1959 worden er hydraulische cilinders geproduceerd, tot een formaat van 16 meter. Deze cilinders worden ingezet in de staal-waterbouw, in dammen en in steenmolens. In de fabriek in Neuss zijn 108 medewerkers werkzaam, in de tweede fabriek in China werken 28 medewerkers.

Een wit huis uit de jaren vijftig in de buurt van de haven van Neuss, dat er op het eerste gezicht vanaf de straat klein en onopvallend uitziet: RUHFUS Systemhydraulik GmbH verwelkomt de bezoeker zonder zich op te dringen. De eerste indruk is echter misleidend, want de deuren leiden naar andere gebouwen op het bedrijfsterrein en naar onverwacht grote fabriekshallen. Daar liggen ze: meterslange pijpen, staven, zuigers en cilinders. Ze zijn tot 16 meter lang en behoren tot de grootste en meest robuuste in hun soort. Als de enorme hydraulische cilinders RUHFUS GmbH verlaten, worden ze gebruikt op de meest veeleisende locaties: mijnen, dammen, steenmolens, sluizen en windturbines.

Waar gaan de vele smeermiddelen naartoe?

Bij het werk aan de cilinders komen aanzienlijk veel smeermiddelen kijken. Bij het boren en frezen worden grote hoeveelheden olie en koelmiddelen gebruikt, die zich vervolgens nog mengen met de splinters die ontstaan bij het frezen. Waar gaat dat naartoe? "Vroeger slingerden hier overal vette wegwerppoetsdoeken rond. Dat zag er niet goed uit bij klantbezoeken." Bovendien voldeed het niet aan de filosofie van het bedrijf, want RUHFUS wil het milieu beschermen en afval verminderen. De uitnodiging van MEWA kwam dus precies op het goede moment.

"Het idee van herbruikbare doeken heeft ons overtuigd."

Door te kiezen voor MEWA poetsdoeken was het opruimprobleem opgelost: "Met de containers ziet het er mooi opgeruimd uit. Een heel ander beeld dan de bergen wegwerpdoeken die we voorheen hadden." De medewerkers van RUHFUS vegen de olie weg met MEWATEX – de robuuste all-purposedoek. Het vrijwel niet pluizende MEWA PROTEX wordt ook soms gebruikt. "We hebben grote hydraulische cilinders die door kleppen worden bediend, waarbij er echt geen verontreinigingen mogen ontstaan. Daarom hebben we poetsdoeken nodig die goed schoonmaken zonder resten. Dat is voor ons absoluut belangrijk."

Nadat RUHFUS was overtuigd door de poetsdoeken, kwamen ook de Multitex-opvangmatten in het spel. "Als er olie druppelt – en er is genoeg olie hier – dan vangen de Multitex-matten dat perfect op."