Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Kundenreportage_PSA_Felder_8.jpg

MEWA klantenreportage

FELDER GMBH kan de BIO-CIRCLE wastafel niet meer missen

Van poetsdoek tot BIO-CIRCLE – bij FELDER is men volledig voorzien dankzij MEWA

 • Gewoon praktisch – wastafel BIO-CIRCLE

  "Onze medewerkers waren eerst zeer sceptisch. Nu kunnen ze de wastafel niet meer missen."

 • De MEWA poetsdoek overtuigt in vergelijking met de concurrentie

  "Wat poetsdoeken betreft zijn we een keer voor die van de concurrent gegaan, maar we waren gewoon niet tevreden. Daarom zijn we teruggekomen bij MEWA."

 • Gehuurde kleding overtuigt ten opzichte van gekochte kleding

  "In het begin hadden we gekochte kleding. Dit werd echter te ingewikkeld naarmate het personeelsbestand groeide."

 • Veelzijdig productassortiment

  FELDER maakt gebruik van veel verschillende MEWA producten: van poetsdoeken en vloermatten tot beroeps- en beschermende kleding of onderdelenreiniger, handdoekrollen en beschermende middelen voor op de werkvloer.

Informatie over het bedrijf:

FELDER is één van de toonaangevende fabrikanten in Europa voor soldeermiddelen met een hoge zuiverheidsgraad en is door de deelname aan internationale vakbeurzen aanwezig in bijna alle Europese landen en daarbuiten. Het huidige hoofdkantoor in Oberhausen is sinds de opening in 1986 al drie keer uitgebreid. De 7.500 m² grote productielocatie beschikt naast kantoorruimtes ook over een modern ingericht laboratorium en productie- en opslagfaciliteiten. Er zijn 109 medewerkers werkzaam.

"Het begon allemaal op een zijspoor", vertelt Frank Schröer, algemeen directeur van FELDER GMBH. De locatie: een in onbruik geraakte treinwagon. De oprichters van het bedrijf: twee pioniers vol energie. Hun idee: de industriële machinale productie van soldeerdraden, zachtsoldeerpasta's en flux. Dat was in 1979. Tegenwoordig biedt de toonaangevende fabrikant van soldeertechniek in Europa werk aan 109 medewerkers.

Van poetsdoek tot beroepskleding...

"Toen het bedrijf steeds groter werd hadden we snel een oplossing nodig voor de kleding van onze mensen. In het begin kochten we kleding. Dit werd echter te gecompliceerd toen het personeelsbestand zich uitbreidde", aldus Tanja Sell, die in 1998 de functie van inkoopmanager op zich nam. "Bovendien zagen de outfits van de nieuwe medewerkers er plotseling anders uit dan die van de bestaande medewerkers." Toen kwam MEWA in het spel. "We namen al jaren de poetsdoeken van MEWA af, en waren op de hoogte van de goede, betrouwbare service van MEWA. Het lag dus voor de hand om de kleding daar ook te halen. De mogelijkheid tot het personaliseren door middel van een logo en naamplaatje sprak ons zeer aan."

... tot de onderdelenreiniger BIO-CIRCLE: we gaan compleet voor MEWA!

Bij FELDER is men letterlijk van top tot teen overgestapt op MEWA: chemiebeschermingsjassen voor de medewerkers in het laboratorium, beschermende kleding voor medewerkers in de smeltovens.  En in de werkplaats wordt sinds kort ook de huid- en milieuvriendelijke onderdelenreiniger BIO-CIRCLE gebruikt. "Onze medewerkers waren eerst zeer sceptisch. Nu kunnen ze de wastafel niet meer missen", weet Tanja Sell. Ook in gebruik: vloermatten en handdoekrollen van MEWA. Ook populair zijn de beschermende middelen voor op de werkvloer uit de catalogus "MEWA Merkenshop". Wat schoenen betreft is er een basismodel, maar de medewerkers zijn kieskeurig: "De mannen zijn nog erger dan de vrouwen", lacht Tanja Sell. "Als de MEWA servicechauffeur een nieuwe jas of schoenen draagt, willen de mannen die ook direct kopen."

En de bekroning op het werk: de miljoenste drager!

De langdurige samenwerking tussen MEWA en FELDER is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en gegroeide contacten. "Onze servicechauffeur Stefan Zbocna is al sinds het begin verantwoordelijk voor ons en staat op eenzame hoogte. Hij heeft altijd een goed humeur." De vreugde aan beide kanten was daarom ook groot, toen uitgerekend een medewerker van FELDER aan het einde van 2014 de miljoenste drager van de MEWA beroepskleding werd. Als cadeau ontving hij een gepersonaliseerde softshelljas met zijn naam en de gelegenheid. Dit werd gezamenlijk gevierd met punch en wafels. Een langdurige samenwerking, zowel bij servicepartners als medewerkers – dat is het recept voor succes bij FELDER.