Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

MEWA ondersteunt bij de juiste keuze van veiligheidskleding

Veiligheidskleding beschermt medewerkers tegen risico’s op de werkvloer. Maar niet elke baan is dezelfde en niet ieder gevaar is gelijk. Dan spreekt het toch vanzelf dat ook het type veiligheidskleding anders is? 

U hebt veiligheidskleding nodig. Eén van de eerste bedenkingen die u zich dan moet maken: kopen of huren? Enkele factoren doen de balans duidelijk overhellen naar een full-service huursysteem. Zo vraagt veiligheidskleding vakkundige zorg en onderhoud opdat ze ook na veelvuldig dragen 100% conform zou blijven aan de wettelijke veiligheidsnormen. Een voorbeeld: veiligheidskleding die beschermt tegen chemicaliën moet bij iedere wasbeurt opnieuw geïmpregneerd worden. De uiterst dunne laag fluorcarbon op de stof kan immers door mechanische invloeden beschadigd zijn. In de laatste spoelgang wordt een speciale chemische stof toegevoegd, waarna de kleding gedroogd wordt aan temperaturen van 130 tot 140°C. Geen twijfel, dat is werk voor een professional. De transparantie van de kosten, nog een factor in het voordeel van huren. Veranderen de maten van één of meerdere dragers? Niet nodig om te investeren in de aankoop van nieuwe veiligheidsoutfits. Textieldienstverlener MEWA voert de nodige aanpassingen uit, zodat medewerkers weer in alle veiligheid en comfort aan de slag kunnen.

Voor elk risico de juiste veiligheidskleding

Een grondige risicobeoordeling ligt aan de basis van de uiteindelijke keuze. Waar precies wordt de veiligheidskleding gedragen? Wat zijn de exacte gevaren waartegen ze moet beschermen? Aan welke normen moet ze voldoen? MEWA neemt zijn adviserende rol hier zeer ter harte, want als het om veiligheid gaat mag niets aan het toeval overgelaten worden. Veiligheidskleding die beschermt tegen hitte en vlammen, tegen de inwerking van chemicaliën, functionele allround veiligheidskleding voor wie aan of in de buurt van machines werkt of speciale veiligheidsuitrustingen voor veeleisende branches zoals gieterijen en cementproductie, de hoogstaande kwaliteit en de onberispelijke zorg staan buiten kijf.

Reality Check

Om zeker te weten of veiligheidskleding echt geschikt is, raadt MEWA aan om ze te toetsen aan de praktijk. Een reality check houdt in dat de uitrusting on site en in de reële werkomstandigheden wordt uitgetest om te kunnen anticiperen op mogelijke tekortkomingen. Zo’n draagtest is van onschatbare waarde, bijvoorbeeld om het draagcomfort uit te testen. Kunnen alle noodzakelijke bewegingen probleemloos uitgevoerd worden?

Als textieldienstverlener biedt MEWA ook zijn collecties veiligheidskleding aan in een full-servicesysteem. Elke medewerker beschikt over meerdere uitrustingen die op afgesproken tijdstippen worden opgehaald om ze vakkundig te laten wassen. Voor hun uitlevering wordt er gecontroleerd of de uitrustingen nog normconform zijn en daarna worden ze weer bij de drager teruggebracht.

UW CONTACTPERSOON

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas