Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Zien en gezien worden - zichtbaarheid bevordert veiligheid

Textieldienstverlener MEWA heeft zijn werkkledinglijn Dynamic uitgebreid met signalisatiekleding. De nieuwe collectie Dynamic Reflect werd ontwikkeld voor medewerkers die op elk moment van de dag en in elk seizoen gezien moeten worden: bij wegenwerken, op bouwwerven, op luchthavens en bij onderhoudsdiensten in steden en gemeenten.

Er zijn situaties waarin signalisatiekleding van levensbelang is: bij mist als men aan het werk is langs straten en op autosnelwegen,  tijdens een onweer voor spoorwegarbeiders, ’s nachts voor het luchthavenpersoneel. Daarnaast wordt signalisatiekleding ook vereist voor gemeentearbeiders, vuilnisophalers en voor medewerkers in de milieutechnologie. Een betere zichtbaarheid verhoogt de veiligheid … de hele dag door, het hele jaar door.

Functie: veiligheid, look: sportief

Om een maximale zichtbaarheid af te stemmen op een hoog draagcomfort en een moderne look, nam MEWA zijn succeskleding voor handwerkers Dynamic als uitgangspunt om een nieuwe signalisatie-outfit te ontwerpen. De collectie Dynamic werd geïnspireerd op moderne outdoor kleding en onderscheidt zich in het bijzonder door zijn grote bewegingsvrijheid en zijn sportieve look.

Tot de collectie behoren werkvesten, -broeken en bretelbroeken in fluorescerend oranje en geel, telkens in combinatie met de contrastkleuren antraciet, marineblauw en flesgroen. Sweatshirts, polo’s en T-shirts zijn verkrijgbaar in éénkleurig fluorescerend geel of oranjerood. Dynamic Reflect is gecertificeerd conform EN ISO 20471, klasse 2. Wordt de vest samen met de broek of bretelbroek gedragen, geldt klasse 3. Tijdens de ontwikkeling werd de kleding in tal van belastingtests gecontroleerd op sterkte en robuustheid.

MEWA biedt DYNAMIC Reflect aan in zijn gekende huursysteem: de kleding wordt opgehaald bij de klant, vakkundig gewassen en aangeleverd, klaar om weer gedragen te worden. De beschermende werking van de signaalfunctie wordt getest alvorens de werkkleding teruggebracht wordt bij de drager. Van zodra slijtage de goede werking van de reflecterende strepen of de fluorescentie van de stof in gevaar brengt, worden deze hersteld of vervangen. Alleen zo blijft de veiligheids- en signalisatiefunctie gegarandeerd.

UW CONTACTPERSOON

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas