Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Nieuwe technologie zorgt voor maximale veiligheid van signalisatiekleding

Uit zo’n 1000 inzendingen werd MEWA, met haar nieuwe technologie voor geautomatiseerde optische kwaliteitscontrole van signalisatiekleding, door de jury van de ‘Deutsche Industriepreis’ bekroond als één van de 10 beste innovaties in de categorie ‘optische technologie’.De nieuwe technologie werd speciaal ontwikkeld voor het testen van signalisatie- en veiligheidskleding. Het procedé zorgt voor de geautomatiseerde controle van kleureigenschappen en de reflecterende werking van de kleding na het wassen. Voldoet de kleding nog aan de vereiste fluorescerende waarden? Is de veiligheidskleding nog conform de norm?Voor deze uitvinding werden speciale algoritmes binnen het vak ‘Computer Vision’ ontwikkeld. De kledingstukken lopen over een geleidesysteem en worden door de camera’s gefotografeerd. Een in eigen beheer ontwikkelde software beoordeelt de resultaten. Het procedé werd ontwikkeld door een intern onderzoeksteam in samenwerking met het Fraunhofer Instituut (Darmstadt) en ingediend voor patentering. Het zal voortaan worden ingezet in het verwerkingsproces van signalisatiekleding in de vestigingen van MEWA. De technologie is opnieuw een innovatie uit eigen huis en zorgt voor verdere optimalisering van de interne kwaliteitsprocedures.


Uwe Schmidt, afdelingshoofd engineering: “MEWA staat in de sector bekend als aanvoerder in kwaliteit en innovatie. We investeren veel in R&D, ook op vlak van procestechnologie. Dat één van onze ontwikkelingen nu gewaardeerd is als ‘best-of’ bij de ‘Deutsche Industriepreis’, verheugt ons uiteraard erg. Bovendien is het een stimulans om te blijven innoveren.”Juiste zorg, blijvende bescherming


De tand des tijds heeft vat op alle kleding die regelmatig gedragen wordt. Dat is ook zo voor signalisatiekleding. Vuile stof of doffe reflecterende strepen brengen de zichtbaarheid en dus ook de veiligheid van de dragers in gevaar. Daarom moet na elke wasbeurt getest worden of de beschermende werking nog voldoende is. Bovendien kunnen reflecterende strepen beschadigd worden of fluorescerende materialen hun effect verliezen, wanneer de kleding niet vakkundig gewassen wordt. Het is dan ook aanbevolen het onderhoud van de kleding toe te vertrouwen aan een textieldienstverlener, die werkt met gekwalificeerde en gevalideerde wasprocedés. Professionele partners voor textielmanagement zoals MEWA controleren de werkkleding na het wassen op zijn goede werking en staan in voor de herstelling of vervanging van kledingstukken wanneer deze niet meer voldoen.


UW CONTACTPERSOON

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas