Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Mewa spaart het milieu met systeem voor hergebruik

Bedrijven in de industrie verbruiken massa’s energie en produceren vaak een berg afval. De ‘Internationale Dag van het Milieu’ (5 juni 2016) is de gelegenheid bij uitstek om extra aandacht te besteden aan wat ondernemingen daar concreet aan kunnen doen. Met zijn systeem voor hergebruik van poetsdoeken en olieopvangmatten is MEWA een voortrekker.

Milieubalans verbeteren

Het systeem voor hergebruik van MEWA spaart niet alleen het milieu, maar ook op werkingskosten. Dat geldt voor de poetsdoeken en voor de olieopvangmatten.
Poetsdoeken die bij de industriële productie en onderhoud worden gebruikt, komen niet bij het afval terecht. MEWA wast ze, met minimaal energieverbruik en grondstoffensparend. Olie en vetten die uit de poetsdoeken gewassen worden, worden hergebruikt voor de verwarming van de was- en droogstraten. Hetzelfde principe wordt gehanteerd bij de olieopvangmatten die worden toegepast bij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. 
De poetsdoeken en olieopvangmatten worden trouwens opgehaald en weer aangeleverd in speciale containers voor gevaarlijke stoffen, zodat ook tijdens het transport het milieu wordt gevrijwaard.
Een grote zorg minder voor de ondernemer, die bovendien verlost wordt van de aankoop van doeken en matten.

De BioCircle onderdelenreiniger bij MEWA is in ieder geval een milieuvriendelijke oplossing. Geen chemische detergenten nodig voor de grondige reiniging van onderdelen en kleine gereedschappen. Het zijn natuurlijke micro-organismen die vetten, smeerstoffen en oliën afbreken.

Uw contactpersoon

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas