Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Care4Quality certificaat voor MEWA Servibel

MEWA Servibel - met bedrijven in Binche en Mechelen - kreeg voor haar activiteiten als textieldienstverlener het certificaat ‘Care4Quality’ toegekend. Na een grondige audit erkende het onafhankelijke certificeringsbureau BQA (Belgian Quality Association) dat het kwaliteitsmanagementsysteem van MEWA Servibel voldoet aan de eisen voor het toepassingsgebied ‘onderhoud, herstelling en logistiek van textiel gebruikt in de agrovoedingssector en in de industrie’. Het certificaat bevestigt tevens dat MEWA werkt conform het RABC-systeem.

Danny Vermeir, technisch directeur bij MEWA Servibel, klinkt opgetogen: “We zijn bijzonder blij met dit certificaat. Het is een bevestiging dat we in onze onderneming geen enkele toegeving doen als het om hygiënische kwaliteit gaat. We staan garant voor de gedocumenteerde verwerking van alle hygiënekleding, helemaal conform de norm.”Onberispelijke textielhygiëne

In de voedingssector is textielhygiëne een absolute must. De voorschriften en richtlijnen voor werkkleding bij de productie, verwerking en verkoop van levensmiddelen zijn complex en - helemaal terecht - bijzonder strikt. Zo moet, volgens de regelgeving van de International Featured Standards Food (IFS Food), gewaarborgd zijn dat de werkkleding van het personeel ten allen tijde hygiënisch onberispelijk is en geen enkel gevaar oplevert voor de contaminatie van de voedingsmiddelen. Aan deze voorwaarden kan in de regel niet worden voldaan, wanneer de werkkleding in een gewone, huishoudelijke wasmachine gewassen wordt.Wasserijen die zoals MEWA volgens het RABC-systeem werken - een modern kwaliteits- en hygiënemanagementsysteem - en volgens EN 14065 gecertificeerd zijn, beantwoorden aan deze vereisten. Textieldienstverlener MEWA is daardoor een keuzepartner voor voedingsproducenten en


-retailers die de zorg voor hun werkkleding in handen willen geven van een erkende professional.De kleding van MEWA beantwoordt daarnaast aan de norm DIN 10524, “Levensmiddelhygiëne – Werkkleding in voedingsmiddelbedrijven”. Deze norm definieert de vereisten voor snit, design en textielkwaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sluitbare zakken en verdekte drukknopen. Ook dit aspect heeft voor full-service textielmanager MEWA geen geheimen.


UW CONTACTPERSOON

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas