Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

_DSC6090.tif

Nils Helmig, Ronny Hoff en Marion Uphoff

„Naar boven zijn er geen grenzen!“

Interview met Nils Helmig, Ronny Hoff en Marion Uphoff

  • Kansengever voor persoonlijkheden

    MEWA biedt perspectieven en de mogelijkheid het beste uit jezelf te halen.

  • Verantwoordelijkheid nemen

    Bij MEWA nemen medewerkers verantwoordelijkheid – voor zichzelf en anderen.

  • Voortdurende bijscholing

    MEWA weet: alleen door een voortdurende bijscholing is succes verzekerd.

Alle drie hebben ze carrière gemaakt bij MEWA. Binnen korte tijd zijn ze doorgestroomd naar leidinggevende posities. „Hoe je hier hogerop komt, daarvan ben ik het beste voorbeeld. Sinds september 2013 ben ik verkoopleider in Bottrop“, vertelt Ronny Hoff, die op 1 oktober 2009 als teamleider begon. MEWA biedt opleiding, bijscholing, training, kwalificaties en mentoring: MEWA recruteert zijn leidinggevenden altijd op de eerste plaats uit het eigen personeel door medewerkers doelgericht op te leiden.“

Mentorenprogramma

Rayonleider Nils Helmig begon in 1999 als junior verkoper. Door middel van een mentorenprogramma krijgen onervaren beginners de kans het vak van verkoper in de buitendienst vanaf het begin te leren. Inmiddels is Helmig rayonhoofd en werkt hij zelf junioren in. „Naar boven toe zijn er geen grenzen“, zegt hij – en het is te horen dat dat ook voor hem geldt.

MEWA is een familieonderneming

Ook Marion Uphoff wist zich binnen drie jaar van verkoopassistente naar teamleidster op te werken. Sinds 2 jaar is ze hoofd personeelswerving in de verkoop. Haar taak is het „dagelijks mensen de mogelijkheid te bieden bij MEWA te beginnen en carrière te maken“, zegt ze. Het bijzondere aan MEWA is volgens haar niet alleen dat er zoveel verschillende ontwikkelingsperspectieven voor medewerkers zijn. „MEWA is een familieonderneming, ondanks het feit dat we meer dan 5000 medewerkers in heel Europa hebben“, vindt ze. „Allen werken in goed functionerende teams: iedereen helpt elkaar en geeft feedback“.

Wij zoeken mensen met potentieel

De onderneming richt zich daarbij zowel op hooggekwalificeerde vakmensen alsook op beginners en zij-instromers. „MEWA is een kansengever“, vertelt de recruitingexpert. „Wij zoeken mensen met potentieel. Motivatie, de wil om te presteren en enthousiasme voor de te vervullen functie zijn doorslaggevend – MEWA zorgt dan wel voor de beste kwalificatie.“ De meer dan 100 jaar oude traditieonderneming is met haar poetsdoekenservice de wereldwijde marktleider, aldus Uphoff: „En ze doet er alles aan om ervoor te zorgen dat dat ook zo blijft: ze investeert in haar mensen.“

Wat Nils Helmig, Ronny Hoff en Marion Uphoff verder nog over MEWA vertellen, leest u hier.