Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

In gesprek met Benjamin Kärst

  • Zijdelings instromen

    MEWA biedt de perspectieven en mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen.

  • Familiale sfeer

    Hier staat de mens centraal: Mensen maken MEWA.

  • Rechtvaardigheid In uitvoer brengen

    MEWA biedt vertrouwen en zet in op eerlijk en open met elkaar omgaan.

"Ik heb bij MEWA altijd het totaalbeeld gezien: een gezond familiebedrijf, slimme investeringen, duurzaam denken, solide vooruitzichten en een horizontale hiërarchie. Verkopen zit me in het bloed, al met 15 jaar heb ik in onze schoenenwinkel in Thüringen gewerkt en verkocht. Na een commerciële opleiding ben ik onder andere key-accountmanager geweest bij een constructeur van installaties voor de automobielindustrie.

 

In 2009 ben ik bij MEWA begonnen in de verkoop aan grote klanten en heb al snel beseft: MEWA is anders. Het bedrijf is wezenlijk sneller en strakker georganiseerd dan andere. Bij ons heerst er een echte teamgeest. Dat is in de verkoop ongebruikelijk, omdat daar eigenlijk concurrentie bestaat. Maar bij ons helpen de collega’s elkaar en treffen we elkaar regelmatig privé of bellen we met elkaar.

 

Ik ben aan de ene kant iemand met een intuïtief gevoel voor de verkoop, aan de andere kant zie ik de ander altijd als mens. Voor mij is hart en gezond verstand belangrijker dan een hoog IQ. Een eerlijke omgang met elkaar is niet alleen een investering in een zakelijke vertrouwensrelatie, maar stemt ook tot tevredenheid. Bij MEWA zijn er vele redenen om daaraan vast te blijven houden: Ik waardeer vooral de ondernemende brede visie van een familiebedrijf, dat geeft me zekerheid en een langetermijnperspectief – alleen al daarom loont het gemotiveerd te zijn."

Benjamin Kärst, verkoopmanager grote klanten, Zuid-Duitsland, bij MEWA