Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Putztuchsystem

Herbruikbare poetsdoeken of poetspapier?

Bescherm het milieu: met herbruikbare in plaats van wegwerpdoeken!

Herbruikbare of wegwerp? Poetsdoekvarianten onder het vergrootglas

Poetsdoeken hebben in principe slechts één taak: de te reinigen machines en gereedschappen op betrouwbare wijze schoonmaken. Of het nu gaat om industrieel of ambachtelijk werk, poetsdoeken worden dagelijks benut, dagelijks gebruikt – ongeacht met welk schoonmaakmiddel u werkt. Hebt u voor uw onderneming al eens een vergelijking gemaakt tussen wegwerppoetsdoeken, zoals poetsrollen en poetspapier, en herbruikbare poetsdoeken?

Herbruikbaar zorgt voor meerwaarde

Vooral met betrekking tot het milieu winnen de herbruikbare poetsdoeken duidelijk. Want disposables vormen vandaag de dag al een ontzettend groot gedeelte van ons afval. Ook deze kunnen in de praktische Full-Service worden gehuurd. Dit betekent dat de doeken regelmatig na gebruik worden opgehaald, milieuvriendelijk worden gewassen en weer voor nieuw gebruik worden teruggebracht. Dankzij de hoge kwaliteit van het product kunnen ze tot wel 50 keer gewassen worden. Als een poetsdoek eerder versleten is, wordt deze vervangen door een nieuwe. Daarentegen belandt een conventionele wegwerppoetsdoek na eenmalig gebruik gewoon in de vuilnisbak.

Wanneer ieder jaar de 980 miljoen gewassen textiele doeken vervangen zouden worden door wegwerpdoeken, dan zouden er jaarlijks aanzienlijke hoeveelheden gevaarlijke afvalstoffen ontstaan. Daarnaast bestaat het gevaar dat vervuilde wegwerpdoeken terechtkomen in industrieel afval en het milieu verontreinigen.

Inspanningen en kosten kunnen gemakkelijk worden bespaard

Met de huur van herbruikbare poetsdoeken bespaart u op aankoop, hebt u geen inventaris- en logistieke problemen meer en ook aan voorschriften op het gebied van milieubescherming en afvalverwijdering hoeft u niet meer te denken. Maar bovenal zorgen herbruikbare doeken in de Full-Service voor kostentransparantie en zekerheid bij de planning. Ook dit punt gaat naar de herbruikbare doeken.

Milieuvoordelen met MEWA reinigingsdoeken

Als het MEWA reinigingsdoeksysteem niet beschikbaar zou zijn en er wegwerpmaterialen zouden moeten worden gebruikt, zou er jaarlijks gevaarlijk afval worden gegenereerd. Ook versleten doeken zijn niet gevaarlijk voor het milieu. Ze worden pas na het wassen gesorteerd en thermisch gerecycleerd. 

Het wasproces van MEWA reinigingsdoeken

Door een recycleringssysteem voor het spoel- en waswater bespaart MEWA tot 50% water tegenover conventionele wasprocessen. De cascadetechniek filtert waswater dat nog bruikbaar is uit de laatste spoelgangen. Wanneer het gerecycled is kan het voor verdere wasbeurten gebruikt worden. 

Als reinigingsmiddelen worden niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen gebruikt, die biologisch afbreekbaar, dermatologisch getest en onschadelijk in het gebruik zijn.

Kwaliteit en veiligheid hebben prioriteit

Kwaliteitscontrole bij MEWA

  • Visuele controles door MEWA-medewerkers, die grove vervuilingen en sterk gescheurde doeken er met de hand uit sorteren.
  • Computergestuurde controle van het gewicht van de doek: te zware (met daaraan klevend vuil) en te lichte doeken (versleten) worden er automatisch uitgesorteerd.
  • Controle op metalen resten: de afzonderlijke doeken gaan door een metaaldetector, die resten in een doek herkent en deze er vervolgens uitsorteert.

Gevaarlijke stoffen veilig geborgen

Met olie verontreinigde, met oplosmiddel doordrenkte doeken gelden bij het transport als gevaarlijke stoffen en vereisen een daarmee conforme behandeling. Om de naleving van alle voorschriften te kunnen garanderen, heeft MEWA speciale luchtdichte Safety Containers ontwikkeld, waarin de verontreinigingen in de doeken niet kunnen ontbranden.

Conclusie

Kies voor herbruikbaar in plaats van wegwerpbaar - ook op het gebied van reinigingsdoeken. In het verhuursysteem bespaart u tijd en geld in vergelijking met wegwerpschoonmaakpapier en wegwerprollen met schoonmaakdoeken en levert u tegelijkertijd een waardevolle bijdrage aan het milieu.

Putztücher

Eerst testen, dan huren – MEWA poetsdoek-servicetest

We hebben niet alleen de beste poetsdoek ter wereld, maar ook de beste service. Gelooft u ons niet? Probeer onze herbruikbare poetsdoeken met onze poetsdoekenservice-test. Wij bieden u aan om onze service tot wel 2 maanden uit te proberen.